Имплантология

Имплантология

Какво е необходимо, за да запазите зъбите си винаги здрави и Вашата усмивка винаги ярка?

Зъбните импланти са “изкуствени зъбни корени”, които трайно закрепват новият ви зъб, мост или зъбна протеза. Всеки имплант е покрит със зъбна корона, осигуряваща дъвкателна повърхност и възстановяваща външния вид на липсващия зъб. Зъбните импланти са отлично предвидимо и дългосрочно решение за пациенти, страдащи от загуба на зъби.

Когато ви липсва един зъб, имплант е най-доброто заместване. Мостът изисква изпиляване на здравите тъкани на съседните зъби, които много често са напълно здрави.

Когато ви липсват повече съседни зъби и е невъзможно възстановяването им с мост, отново най-доброто заместване е мост върху импланти. Денталните импланти ви дават стабилност при хранене. Помагат за запазване на костта.

Възможностите на съвременната имплантология позволява цялостна рехабилитация при загуба на всички зъби в горната и долна челюст. Чрез специална имплантна система във всяка една от челюстите се поставят 4 импланта. Върху тях се фиксира специална протеза.

Пациентът, на когото предстои поставяне на имплант трябва да е със завършено развитие на костта на челюстите. Участъкът, в който ще се поставя импланта трябва да има костен обем. Ако липсва достатъчен обем трябва да го създадем (костна аугментация) преди или по време на поставяне на импланта. Пациентът не трябва да страда от тежки хронични заболявания (диабет и др.). Устната кухина трябва предварително да е санирана. Кариесите трябва да са излекувани, периодонтита трябва да е овладян. Трябва да се поддържа отлична орална хигиена. Пушачите имат по-голям риск да загубят импланта от непушачите.

След поставяне на импланта трябва да се изчака 3 месеца или повече ( ако е правена допълнителна хирургична манипулация). Импланта се разкрива и върху него се поставя оформител за венеца. След 2 седмици се взема отпечатък и се изпраща в зъботехническа лаборатория, където изработват титаниевата надстройка (абатмънт) и коронката.

След поставяне на коронките над имплантите трябва да се почистват със специални конци и да се поддържа добра устна хигиена. Провеждането на профилактични прегледи и професионално почистване са задължителни за дълготрайни резултати.


Свържете се с нас на телефон: 359 888 63 64 67

Как да Ви бъдем полезни....

Предлагаме широк спектър от процедури, за да ви помогнем да получите съвършена усмивка :-)